Termeni și condiții

Prezentul document descrie Termenii și Condițiile generale de furnizare și utilizare a serviciilor disponibile prin intermediul serviciului RASERIA („Serviciul"/„Platforma”/ „RASERIA”).

Utilizarea Serviciului este disponibila condiționat de acceptarea integrala a prevederilor stipulate mai jos de către Utilizator. În consecință, utilizarea Serviciului reprezintă acordul implicit al Utilizatorului cu Termenii și Condițiile Generale de furnizare și utilizare ale acestora.

Termenii și condițiile au valoare contractuală între CRETU R. CARMEN PFA (cu sediul în, Chișineu-Criș, strada Înfrățirii nr. 133, înregistrată în Registrul Comerțului sub nr. F02/683/2015 având cod fiscal RO34696064) și utilizatorii Serviciului.

Despre serviciu

RASERIA este o platforma online care oferă conținut video contra cost. RASERIA este un serviciu care permite utilizatorilor care dețin conexiune la internet și un dispozitiv de acces compatibil să acceseze conținut video online de divertisment contra cost.

Conținutul RASERIA

Toți vizitatorii RASERIA au dreptul să folosească serviciile oferite de portal atâta vreme cât nu încalcă termenii și condițiile de utilizare. Conținutul platformei online poate fi accesat și în afara României.

Portalul de conținut Raseria este folosit pe seama responsabilitătii proprii, iar Raseria nu poate fi considerat vinovat pentru nicio urmare negativă ce ar putea rezulta din uz. Accesul la Raseria este permis doar persoanelor în varstă de peste 16 ani.

Drepturi de autor  

Conținutul Raseria (text, material video și audio existente pe site, baze de date și coduri de programare) este protejat de drepturi de autor. Folosirea neautorizată a oricărei părți a portalului, incluzând reproducerea și/sau distribuirea fără permisiunea anterioară a RASERIA sau a partenerilor săi a conținutului portalului va atrage răspunderea penală și civilă a persoanelor responsabile.  
 
 În acest sens precizăm că, în conformitate cu Art. 139⁸ din legea 8/1996:
 
"Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă punerea la dispoziția publicului, inclusiv prin internet ori prin alte rețele de calculatoare, fără drept, a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricanților de baze de date sau a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual."
 
Utilizatorul care observă incălcarea acestor reguli pe site, este rugat să ne informeze la adresă de mail [email protected].

Link-uri către alte domenii web

Portalul RASERIA poate conține link-uri la site-uri din afara domeniului său. RASERIA oferă link-uri cu bună credință și nu este responsabil pentru conținutul unor site-uri din afara portalului său. Conexiunea la conținutul aflat în afara portalului se realizează pe responsabilitatea utilizatorului.

Înregistrare date cu caracter personal

Accesul la conținutul disponibil în cadrul Serviciului presupune crearea unui cont de utilizator. Inregistrarea ca utilizator Raseria se va putea face prin intermediul site-ului www.raseria.ro.

 

Utilizatorii Raseria se vor înregistra oferind informații reale, vor alege un nume de cont și o parolă. Utilizatorii declară pe propria răspundere că informațiile oferite sunt reale, complete și nu aparțin altor persoane.

În urmă înregistrării și efectuării plății pentru vizionare, utilizatorii vor primi automat acces la conținutul video Raseria.  

Informațiile oferite de utilizatori în urmă înregistrării (incluzând nume sau adresă de email) vor fi tratate că informații confidențiale și nu vor fi făcute publice sau comunicate unor terți. Aceste informații vor fi folosite pentru statistici demografice și pentru îmbunătățirea conținutului portalului.

 

Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor, utilizatorul declară că este de acord ca aceste date să fie prelucrate de către CRETU R. CARMEN PFA., persoană juridică înregistrată în România. De asemenea, pot fi colectate în mod legal anumite informații despre utilizator, atâta timp cât folosește serviciul Raseria.

Aceste date sunt folosite pentru a îmbunătăți portalul și conținutul acestuia, încât să se adapteze nevoilor utilizatorilor. Utilizatorul declară că a luat la cunoștință faptul că în conformitate cu dispozițiile Legii nr.677/2001, beneficiază de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa justiției și dreptul de a se opune prelucrării datelor personale care îl privesc și de a solicita ștergerea acestora.

Pentru exercitarea acestor drepturi, se poate adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată, către  CRETU R. CARMEN PFA cu sediul în Chișineu Criș,  str. Înfrățirii, nr. 133, jud Arad.

Dezactivarea contului

Pentru dezactivarea contului, utilizatorul trebuie să înainteze către CRETU R. CARMEN PFA. o cerere scrisă, datată și semnată, pe care să o depună la sediul din Chișineu Criș, str. Înfrațirii, nr. 133 sau să o trimită scanată pe email la adresa [email protected]

Mesaje Raseria și Sponsorizare

Utilizatorii înregistrați ai Raseria pot primi în mod ocazional notificări de la site sau de la sponsorii acestuia. Dacă utilizatorul nu dorește să primească asemenea mesaje poate notifica responsabilii "Raseria" la adresa [email protected]

Necesar tehnic

Pentru a rula serviciul Raseria, configurația minimă a calculatorului trebuie să fie: Procesor Pentium la o viteză de 3 Ghz , memorie RAM 2G , placă video cu accelerator grafic , placă de sunet , sistem de operare Windows 7, browser de internet Firefox (Mozilla), Chrome sau Internet Explorer.

Pentru cea mai înaltă calitate a serviciului este recomandată următoarea configurație: Procesor Pentium la o viteză de 3.4 Ghz , memorie RAM 4G , placă video cu accelerator grafic, placă de sunet, sistem de operare Windows 7, browser de internet Firefox(Mozilla) sau Chrome. Momentan, rezoluția produselor este 720 x 404. Pentru accesarea anumitor produse este necesară instalarea unui soft de tip plugin (Google Widevine). Această cerință va fi vizibilă printr-un pop-up care apare după click pe „Vezi acum". Procedura durează doar 2 minute, apoi browser-ul se închide și se deschide din nou, iar produsul ales va putea fi vizionat la un simplu click pe „Vezi acum". Fișierul se poate descarcă de aici: https://tools.google.com/dlpage/widevine sau http://www.widevine.com/download/videooptimizer/index.html.

Atentie! Momentan soluția tehnică de la Goolgle (Widevine) nu este suportată de browsere-le pe 64 biti.

In cazul aplicațiilor, procedura nu este necesară, noile device-uri care suportă Widevine având deja integrat acest soft. Pentru device-urile care nu suportă Widevine utilizatorul va primi un mesaj care îl va anunță în legătură cu acest aspect („Serviciul Widevine nu este disponibil pe dispozitivul tau.").

 

Din cauza incompatibilității plugin-ului Widevine cu unele sisteme de operare, conținutul Raseria nu este disponibil pe dispozitivele cu sistem de operare Linux și pe anumite dispozitive care folosesc MAC OS.

 

Daca nu ai cont/abonament Raseria înca, trebuie să îți faci utilizând un PC și apoi poți vedea contentul Raseria utilizând tabletă/telefonul/Smart TV-ul.

 Pentru a vedea video-ul la calitate înaltă, este nevoie de o rată de transfer de 4Mbps, iar pentru calitate redusă, 2Mbps. În cazul stick-urilor de internet, semnalul GPRS sau tipul de abonament pot influența calitatea recepției, independent de contentul www.raseria.ro.

 

Abonamentul Raseria poate fi accesat de la cel mult 5 dispozitive diferite, dar nu mai mult de două simultan din aceeași categorie cu excepția PC-ului și a device-urilor cu sistem de operare Android, unde pot fi trei simultan. Dacă ai depășit deja acest număr, atunci trebuie să mergi în contul tău, în căsuța „Opțiuni abonament" și să anulezi unul din cele 5 dispozitive listate acolo.

Prețul

Prețul pentru accesul la conținutul portalul „Raseria” este de 24,99 RON. După crearea contului de utilizator și efectuarea plății, acesta poate viziona conținutul nelimitat.

Modalități de plată:

Plata pentru conținutul video Raseria poate fi făcută doar online sau prin sms prin platforma NETOPIA mobilPay sau online prin Paypal.

Utilizatorul va fi direcționat pe pagina securizata NETOPIA mobilPay respectiv Paypal în vederea  introducerii datelor necesare pentru achitarea serviciului, respectiv 24,99 RON cu TVA inclus.  
Raseria nu stochează datele privind cardul și informațiile referitoare plății, aceste date vor fi stocate de către Netopia mobilPay și Paypal.

Acceptarea Termenilor și Condițiilor

Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor, utilizatorul își dă acordul pentru efectuarea automată a plaților prin preluarea directă din contul de card și declară că plata este facută în numele său și că are dreptul să folosească modalitatea de plată respectivă. În cazul plaților făcute cu cardul, utilizatorul declară că are peste 18 ani și este titularul de drept al cardului respectiv. Raseria nu este responsabil pentru orice reclamații legate de utilizarea incorectă sau de către alte persoane în afară titularului a mijloacelor de plată, pentru consumarea resurselor de plată ale utilizatorilor și nu poate returna fonduri contului dacă utilizatorul a realizat o achiziție eronată.

Reclamații

Utilizatorul poate să depună o reclamație în cazul în care conținutul cumpărat nu este în concordanță cu descrierea listată pe site sau dacă, din cauza problemelor tehnice (disponibilitatea portalului, conținut defect), nu este capabil să vadă conținutul achiziționat în cadrul ferestrei timp de 24 de ore. Această reclamație trebuie depusă în scris în 48 de ore de la apariția problemei prin e-mail la [email protected]. Dacă se constată că plângerea este validă, utilizatorului i se va oferi timp suplimentar pentru accesarea conținutului cumpărat.

Incălcarea Termenilor și Condițiilor

În cazul nerespectării Termenilor și Condiților de Utilizare, ne rezervăm dreptul de a suspenda sau de a anula orice cont fără notificare prealabilă. Anularea contului din cauza acestei nerespectări nu dă dreptul utilizatorului la restituirea sumei deja încasate.

Modificarea termenilor și condițiilor

Raseria iși rezervă dreptul de a modifica fără notificare prealabilă termenii și condițiile acestui portal. Orice schimbare va fi vizibilă pe www.raseria.ro. Schimbările importante la Raseria vor fi anunțate utilizatorilor prin postări pe site și prin e-mail. Utilizarea conținutului din portal este o confirmare că ești familiar cu cele mai recente reguli.
Aceste reguli sunt valabile din data de 24.05.2017

Suport

Pentru orice întrebări sau sesizări, va rugăm să ne contactați la [email protected]

Acceptare

Utilizarea platformei Raseria este disponibilă condiționat de acceptarea integrală a prevederilor "TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR DE UTILIZARE". Prin acceptare serviciului, utilizatorii declară că au luat la cunoștință "Termenii și condițiile de utilizare", le înțeleg pe deplin și le vor respectă pe parcursul utilizării site-ului.

Ultima modificare a acestor termeni și condiții: 24.05.2018